Tekstvak: Wie is Virginie
Tekstvak: Ik ben opgegroeid in het bos en mijn liefde voor natuur en dieren is in mijn jeugd ontstaan. Mijn ouders hebben mij respect voor de dieren en natuur bij gebracht, maar ook de liefde en verwondering over het leven van ieder levend wezen. De hond, kat, vogels, kippen, konijnen, cavia’s en alle andere dieren in het bos waren toen ook al mijn beste vriendjes. De speciale band met dieren is altijd blijven bestaan en ik voel dieren intuïtief aan. 
De meeste van mijn portretten zijn frontaal getekend/geschilderd en het dier kijkt je recht in je ziel aan. Mensen noemen mijn werk “aaibaar” en “levensecht”. 
Als jong meisje tekende en schilderde ik ook al graag, maar ik ben er pas later echt weer mee aan het werk gegaan rond mijn 40e levensjaar. De technieken met pastel, grafiet tekenen en het olieverf en acryl schilderen heb ik mij op verschillende manieren eigengemaakt d.m.v. opleidingen, cursussen en workshops te volgen. Ik gebruik mijn kennis van de kleurenleer en pas deze ook toe maar, volg vooral mijn gevoel bij het gebruiken van kleuren. Ik wordt tijdens het proces van creëren helemaal één mijn onderwerp en ik wil ieder detail in mij opnemen. Het tekenen en schilderen is voor mij een passie en je ziet en voelt in mijn schilderijen en tekeningen de liefde voor dieren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kleuren van de kunstwerken die je op je beeldscherm ziet benaderen de echte kleuren hooguit voor een gedeelte

info@virginie.nl

Het is verboden afbeeldingen of tekst van deze website zonder schriftelijke toestemming te kopiëren © 2017 MadebyVirginie

Tekstvak: Dierbaarportret.nl  
Tekstvak:  Dierbaarportret.nl